Ταξιδιωτικό Γραφείο Nivas Travel Copyright © 2001, DT & ML. All Rights Reserved.
back   Διεύθ.:Σωκράτους 41 Τ.Κ.:145 61 Κηφισιά-Αθήνα, Τηλ.:210 6141500
η εταιρία
υπηρεσίες
προσφορές
οργανωμένα ταξίδια
πακέτα
ελλάδα
αναζήτηση
επικοινωνία

ΙΟΡΔΑΝΙΑ
Κωδ:EUS16001

ΙΟΡΔΑΝΙΑ
Στην Ιορδανία του Λώρενς της Αραβίας
ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΑΜΜΑΝ - ΠΕΤΡΑ - ΑΚΑΜΠΑ ...από 995 €

Διάρκεια: 8 μέρες
Αναχωρήσεις: 26 Μαΐου & 16 Ιουνίου


ΙΟΡΔΑΝΙΑ

Πρόγραμμα
εκδρομής


Ημέρα 1:
Ημέρα 1:
Ημέρα 1:
Ημέρα 1:


 ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΜΜΑΝ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν, που θα γνωρίσουμε στην αυριανή ξενάγηση. Μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας και το υπόλοιπο της μέρας στη διάθεσή σας για μια πρώτη αναγνωριστική βόλτα.


Ημέρα 2:
Ημέρα 2:
Ημέρα 2:
Ημέρα 2:


 ΑΜΜΑΝ

Θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με την Ιορδανία με την επίσκεψή μας στη Νεκρά Θάλασσα, το χαμηλότερο σημείο της γης κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, όπου έχει προβλεφθεί χρόνος για κολύμπι. Η εμπειρία είναι μοναδική! Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη Βηθανία και επιστρέφοντας στο Αμμάν θα το γνωρίσουμε στην ξενάγηση που ακολουθεί. Θα ανηφορίσουμε για το λόφο της Σιταντέλας, όπου θα δούμε το ναό του Ηρακλή και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Στο κέντρο της πόλης θα δούμε το τζαμί του βασιλιά Αμπντουλάχ, τα παζάρια, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, θα επισκεφτούμε το μουσείο Λαογραφίας και Παραδοσιακών Τεχνών και περνώντας από το παλιό και το νέο κομμάτι της πόλης, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.

ΙΟΡΔΑΝΙΑ


Ημέρα 3:
Ημέρα 3:
Ημέρα 3:
Ημέρα 3:


 ΑΜΜΑΝ

Σήμερα θα επισκεφτούμε την αρχαία Δεκάπολη που σήμερα ονομάζεται Ουμ Κουάις, όπου θα δούμε το πλήρως ανακαινισμένο μέγαρο του Οθωμανού διοικητή που λειτουργεί σήμερα ως μουσείο και θα συνεχίσουμε για την Πέλα, από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, όπου εμφανείς είναι οι πολιτιστικές περίοδοι που διήλθε, από τα ρωμαϊκά, βυζαντινά αλλά και ισλαμικά ερείπια. Θα επισκεφτούμε το Οντεόν της ελληνορωμαϊκής περιόδου και θα αναχωρήσουμε για το Τζέρας. Στην ελληνορωμαϊκή αυτή πόλη, από τις δέκα καλύτερα διατηρημένες, θα δούμε τη Νότια Πύλη, απ΄ όπου θα περάσουμε στην Οβάλ Πλάζα και θα διασχίσουμε την οδό με τις κολώνες μέχρι την Αψίδα του Θριάμβου, που χτίστηκε προς τιμήν του Αδριανού το 129 π.Χ. Τελευταίος σταθμός της σημερινής μας περιήγησης το Αζλούν, όπου θα επισκεφτούμε το Κουαλάατ αλ Ραμπάντ, έξοχο δείγμα αραβοϊσλαμικής αρχιτεκτονικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.


Ημέρα 4:
Ημέρα 4:
Ημέρα 4:
Ημέρα 4:


 ΑΜΜΑΝ-ΠΕΤΡΑ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την Πέτρα και καθ΄ οδόν θα επισκεφτούμε τη Μάνταμπα, γνωστή για τα βυζαντινά ψηφιδωτά της, όπου θα δούμε στο ναό του Αγίου Γεωργίου τον παλαιότερο χάρτη των Αγίων Τόπων, που αποτελείται από 2 εκατομμύρια ψηφίδες. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Ορος Νέμπο όπου ανέβηκε ο Μωυσής για να δει τη Γη της Επαγγελίας, όπου επίσης πιθανολογείται ότι έχει ταφεί, και φτάνουμε στο κάστρο Κέρακ του 12ου αιώνα, σε υψόμετρο 4.300 ποδών πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η θέα της κοιλάδας του Ιορδάνη και της γύρω περιοχής είναι καταπληκτική. Θα καταλήξουμε στην Πέτρα όπου θα διανυκτερεύσουμε.


Ημέρα 5:
Ημέρα 5:
Ημέρα 5:
Ημέρα 5:


 ΠΕΤΡΑ

Στην ολοήμερη ξενάγηση θα επισκεφτούμε τη συναρπαστική και μυστηριώδη αρχαία πόλη της Πέτρας που κατοικείται σήμερα από Βεδουίνους (238 χλμ.) και λαξεύτηκε στους βράχους από τους Ναβαταίους 2.000 χρόνια πριν. Πάνω σε άλογα θα περάσουμε από το στενό φαράγγι για να επισκεφτούμε το φημισμένο αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας στη σημερινή μας εκδρομή. Θα δούμε το Θησαυροφυλάκιο (Χάζνα), το μοναστήρι που είναι λαξευμένο στους ροδοκόκκινους βράχους ύψους 100 μ., το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το ανακτορικό μνημείο, τον τάφο Ουρν, κ.λπ.


Ημέρα 6:
Ημέρα 6:
Ημέρα 6:
Ημέρα 6:


 ΠΕΤΡΑ-ΑΚΑΜΠΑ

Θα περιπλανηθούμε στα χνάρια του Λόρενς της Αραβίας στη διαδρομή μας με τζιπ προς το Ουάντι Ρουμ διασχίζοντας την έρημο. Είναι πραγματικά μοναδική η εμπειρία του σημερινού ταξιδιού μας. Οι απαλοί λόφοι από άμμο με τη σχεδόν ανύπαρκτη βλάστηση και τους άπειρους τόνους του μπεζ που δημιουργούν τα παιγνιδίσματα του φωτός στον ορίζοντα, δημιουργούν ένα μοναδικό συναίσθημα. Θα καταλήξουμε στην Ακαμπα, που θα μας φιλοξενήσει δύο νύχτες. Εντυπωσιακή εναλλαγή από τις εικόνες μας των προηγούμενων ημερών, η Ακαμπα με το λουλακί χρώμα της θάλασσας, την πλούσια ενάλια ζωή αλλά και την τουριστική της υποδομή, είναι από τους δημοφιλείς προορισμούς της Ερυθράς Θάλασσας. Γνωστή από τα χρόνια του Σολομώντα, ήταν σημαντικό λιμάνι-σταθμός της Μεσογείου, όπου έφταναν φορτωμένα βαπόρια από την Αφρική, την Αραβία και την Ινδία. Το καθαρά μεσογειακό κλίμα της είναι καθοριστικό για τους ρυθμούς της μέρας, χωρίς όμως και η νυχτερινή της ζωή να χαρακτηρίζεται από ξέφρενους ρυθμούς. Είναι παράδεισος για τους δύτες, αλλά και όσοι δεν κάνουν καταδύσεις μπορούν από μια βάρκα με διαφανή πυθμένα να θαυμάσουν τα χρώματα και την κίνηση του βυθού. Την επόμενη μέρα θα περιηγηθούμε στο ομώνυμο φρούριο του 16ου αιώνα και η υπόλοιπη μέρα στη διάθεσή σας.


Ημέρα 7:
Ημέρα 7:
Ημέρα 7:
Ημέρα 7:


 ΑΚΑΜΠΑ-ΑΜΜΑΝ-ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Μεταφορά στο αεροδρόμίο για την πτήση της επιστροφής μας μέσω Αμμάν.
Έξοδα
κατ'άτομο

 

Δίκλινο
Δίκλινο

Μονόκλινο
Μονόκλινο

3o άτομο
3o άτομο

1o παιδί
1o παιδί

Επιλεγμένα 4* & 5*
Επιλεγμένα 4* & 5*

995 €

1220 €

895 €


ΙΟΡΔΑΝΙΑ

Περιλαμβάνονται
Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5* & 4*
 • Ημιδιατροφή
 • Μεταφορές από και πρός το αεροδρόμιο /ξενοδοχείο.
 • Εκδρομές /ελληνόφωνες ξεναγήσεις όπως αναφέρονται.
 • Συνοδός στον τόπο του προορισμού.
 • Ταξιδιωτική Ασφάλεια
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης (οδηγεία Ε.Ε.)
 • Ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης
 • Φιλοδωρήματα
 • Αχθοφορικά
 • Ταξιδιωτική τσάντα
 • Σημειώσεις: Προθεσμία εγγραφής: 15 μέρες πριν από την αναχώρηση. Τα διαβατήριά σας θα πρέπει να ισχύουν για τέσσερις μήνες μετά την ημερομηνία της αναχώρησής σας. Τα διαβατήριά σας θα πρέπει να ισχύουν για τέσσερις μήνες μετά την ημερομηνία της αναχώρησήςnd (t

Δεν περιλαμβάνονται
Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων
 • Ο,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό